streda 23. marca 2016

Palacinková torta



Ahoj.
Veľmi rada pečiem a preto som sa rozhodla urobiť "návod" na Palacinkovú tortu.

Ingrediencie
Palacinková torta s čoko-mascarpone krémom
  • Palacinky:
  • vajce - 2 ks
  • mlieko - 4 dl
  • olej - 1 dl
  • perlivá minerálka - 3,5 dl
  • vanilkový cukor - 2 PL
  • hladká múka - 300 g
  • Čoko-mascarpone krém:
  • mascarpone - 500 g
  • kakao - 5 dkg
  • nutella - 3 - 4 PL
  • smotana na šľahanie - 4 dl
  • horká čokoláda - 200 g
  • práškový cukor

Postup prípravy:

  1. Všetky mokré ingrediencie zmiešame, pridáme múku s cukrom, vymiešame a klasicky si pripravíme palacinky. Vyjde cca 17 ks.
  2. Smotanu dáme do hrnca, pomaly zohrievame, pridáme nalámanú čokoládu a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Dáme dole z ohňa a necháme vychladnúť.
  3. Do vychladnutej čoko primiešame mascarpone, kakaao, nutellu a cukor podľa chuti. Všetko riadne premiešame, nalejeme do nejakej umelohmotnej uzatvárateľnej nádobky a uložíme na noc do chladničky.
  4. Každú palacinku natrieme trochou krému, uložíme ďalšiu palacinku, opäť natrieme atď. Potrieme aj povrch a boky, vrch ozdobíme (ja som dala na vrch čokoládová "bonbóny" (obr.1), ale môžete použiť napríkklad aj ovocie. -týmto zdravím Natalie-).
  5. Uložíme do chladničky stuhnúť a až potom krájame. Ak sa nám s tým nechce hrať, môžeme každú palacinku zvlášť natrieť krémom a tak podávať, v každom prípade je to skvelá kombinácia.
Dobrú chuť! :)

Čawaa pri ďalšom príspevku!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára