Ahoj.
Veľmi rada pečiem a preto som sa rozhodla urobiť "návod" na Palacinkovú tortu.
Ingrediencie
- Palacinky:
- vajce - 2 ks
- mlieko - 4 dl
- olej - 1 dl
- perlivá minerálka - 3,5 dl
- vanilkový cukor - 2 PL
- hladká múka - 300 g
- Čoko-mascarpone krém:
- mascarpone - 500 g
- kakao - 5 dkg
- nutella - 3 - 4 PL
- smotana na šľahanie - 4 dl
- horká čokoláda - 200 g
- práškový cukor
Postup prípravy:
- Všetky mokré ingrediencie zmiešame, pridáme múku s cukrom, vymiešame a klasicky si pripravíme palacinky. Vyjde cca 17 ks.
- Smotanu dáme do hrnca, pomaly zohrievame, pridáme nalámanú čokoládu a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Dáme dole z ohňa a necháme vychladnúť.
- Do vychladnutej čoko primiešame mascarpone, kakaao, nutellu a cukor podľa chuti. Všetko riadne premiešame, nalejeme do nejakej umelohmotnej uzatvárateľnej nádobky a uložíme na noc do chladničky.
- Každú palacinku natrieme trochou krému, uložíme ďalšiu palacinku, opäť natrieme atď. Potrieme aj povrch a boky, vrch ozdobíme (ja som dala na vrch čokoládová "bonbóny" (obr.1), ale môžete použiť napríkklad aj ovocie. -týmto zdravím Natalie-).
- Uložíme do chladničky stuhnúť a až potom krájame. Ak sa nám s tým nechce hrať, môžeme každú palacinku zvlášť natrieť krémom a tak podávať, v každom prípade je to skvelá kombinácia.
![](https://varecha.pravda.sk/uploady/velky-palacinkova_torta.jpg)
Čawaa pri ďalšom príspevku!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára